Menu

Een sterke basis

Wat is maatwerk?

Maatwerk webware

Wat is maatwerk? Veel mensen die op zoek zijn naar mogelijkheden om hun website of webshop te ontwikkelen vragen zich dit af. Maatwerk is compleet naar wens opgebouwde software. Voor webshops en websites betekent dit dat jij bepaald wat er gebouwd wordt. Hierdoor kunnen wij het geheel optimaliseren voor de toepassing. In tegenstelling tot maatwerk bestaan er ook standaard thema’s waarmee je eenvoudig een website kunt opbouwen. Als je het maken van een webshop of website vergelijkt met het bouwen van een huis worden de verschillen wat duidelijker. 

Bouwen met maatwerk

Bij maatwerk kunnen alle details en eigenschappen bepaald worden door de bouwer. Hierdoor zijn we in staat om elk onderdeel naar wens aan te bouwen. Deze basis is eindeloos uit te breiden en bovendien schaalbaar. 

Kant-en-klaar

Standaard thema’s zijn te vergelijken met een bouwpakket. Alle onderdelen zijn van te voren al bepaald en er zijn beperkte mogelijke eindresultaten. Toevoegingen zullen zich moeten houden aan de vooraf bepaalde regels van het thema. Hierdoor zijn aanpassingen en uitbreidingen vaak lastiger en duurder om te implementeren. Het geheel zal ook ongebruikte onderdelen bevatten die de prestaties verminderen. Vooral bij webshops heeft dit een negatieve uitwerking op de conversie. 

Updates & onderhoud

Beide hebben regelmatig updates en onderhoud nodig. Bij maatwerk zijn de gevolgen hiervan goed te voorspellen en mogelijke problemen zijn vaak eenvoudig op te lossen. Met standaard thema’s ben je overgeleverd aan een externe ontwikkelaar die updates uitgeeft. Hierbij wordt geen rekening gehouden met je specifieke website of webshop. Het komt helaas vaak voor dat het geheel dan onbruikbaar wordt.

Kosten

Het is inderdaad waar dat de initiële kosten van maatwerk hoger liggen, echter zijn de voordelen zo groot dat op lange termijn een standaard thema geen goede investering is. Als het doel is om je bedrijf te laten groeien, waarom zou je dan kiezen voor een webshop of website die dat niet kan?

Benieuwd hoe maatwerk eruit kan zien?

Bekijk onze projecten!

Persoonlijk blog

Cynthia

Lifestyle blogger Cynthia schrijft persoonlijke artikelen over een wijd spectrum aan onderwerpen.

Sanitair gigant

Douchezaak

Een gebruiksvriendelijke webshop met duizenden producten. Gemakkelijk in beheer dankzij slimme content builders.

Fintech & Factoring

Finqle

Finqle is een vooruitstrevende aanbieder van (American) Factoring. Met creatieve apps maakt Finqle deze origine logge dienstverlening simpel en snel.

Vragen of een vrijblijvend gesprek?

Neem contact op