Menu

Cultuurhub

Museumtijdschrift

  • Klant
    Museumtijdschrift
  • Jaar
    2017
Diensten
  • Design
  • Ontwikkeling
  • Onderhoud
  • Hosting

Een uniek platform

Museumtijdschrift is hét kunsttijdschrift van Nederland en uitgever van de meest complete tentoonstellingsagenda van binnen- en buitenland. Het online platform was echter gedateerd en slecht geoptimaliseerd voor smartphones. Tijd voor een redesign!

Wat moet het platform kunnen?

Requirements

1

De tentoonstellingsagenda en het overzicht van musea en galeries moet overzichtelijk en filterbaar zijn.

2

Musea- en galerie eigenaren moeten een interface hebben waarin zij zelf hun locatie en tentoonstellingen kunnen aanmelden.

3

Het platform biedt naast nieuwsberichten uit de kunstwereld en uniek leesvoer ook voorproefjes van artikelen uit het fysieke tijdschrift.

4

Er dient een volledige webshop geïntegreerd te worden waarin abonnementen kunnen worden afgesloten en waarin losse nummers kunnen worden bekeken en aangeschaft.

Snel een museum vinden?

Uitgebreide filters

Met deze flexibele filters kun je het overzicht van tentoonstellingen en musea compleet personaliseren. Geen idee waar je moet beginnen? Museumtijdschrift tipt je de meest spraakmakende tentoonstellingen van het moment. Resultaten worden altijd in een voor mensen relevante volgorde getoond en automatisch bijgeladen als je de onderkant van de pagina bereikt.

Mooi op elk formaat

Responsive

In tegenstelling tot het oude platform is het vernieuwde Museumtijdschrift klaar voor elk beeldscherm. Dankzij een slimme focus point tool in de achterkant blijft ook altijd het relevante deel van de afbeelding in beeld, wel zo handig als het om kunst gaat.

User generated content

Beheeromgeving voor musea

Meld je aan als museum of galerie en beheer zelf jouw locatie en tentoonstellingen. Via deze werkwijze is de tentoonstellingsagenda uitgegroeid tot Nederlands compleetste. Alle content blijft door Museumtijdschrift gecureerd, dus de eindgebruiker krijg alleen professionele musea te zien.

Epicode snapt onze business en de lijnen zijn kort. De opgeleverde producten bevallen goed en we werken nog steeds samen.
Henk van de Wal Uitgever

Hét kunstplatform van Nederland

Museumtijdschrift

Benieuwd geworden?

Neem gerust even contact op!